Sanne

Søndergaard

Sanne Søndergaard er debatainer: En komiker, der vil have sit publikum til at reflektere - ikke bare grine. (Men også grine.) Hendes humor bygger på, at vi skal være bedre til at forstå hinanden, så vi kan være bedre ved hinanden.

Sanne Søndergaard har lavet syv soloshows, senest ‘Kontroltaber’ (2019) og ‘Sindssyg Kælling’ (2017).

Alle hendes shows kredser om temaer som identitet, køn, seksualitet og race, og hun er ikke bange for at spidde dem, der bestemmer. Men hun sparker aldrig nedad. Hun kritiserer ikke den enkelte mand eller kvinde – kun det system af forventninger og begrænsninger, vi alle forsøger at navigere i.

I mange år var Sanne en del af den danske standup-scene, men hun meddelte i 2019, at hun ville stoppe i branchen og fortsætte som selvstændig debatainer. (Som i øvrigt er en titel, hun selv har opfundet til lejligheden.)

Sanne har udgivet fire bøger og har en omfattende foredragsvirksomhed. I gennem 10 år har hun blandt andet turneret på skoler og talt til teenagere om mobning, ensomhed og angst. Men med humor.

For det er det, hun gør: Tager de tunge emner, åbner dem op og gør dem lettere med latter. Sanne er nemlig af den overbevisning, at det ikke er før, vi også kan grine af problemerne, at vi er i stand til at løse dem ordentligt.

Sanne er oprindelig uddannet journalist, og det skinner igennem i hendes tilgang til at være “den, der styrer løjerne”. Hun har altid styr på sin målgruppe og sin research. Hun er bare væsentligt sjovere end en TV-Avis.